Povraćaj robe

ZAZA web prodavnica
Naslovna / Povraćaj robe


Povraćaj robe

Na ZAZA.RS poštuju se prava potrošača. Zakon o potrošačima omogućava povraćaj robe u određenom roku. Nakon utvrđivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neoštećena i ispravna i roba i ambalaža), vrši se povrat novca kupcu ili zamena uz doplatu za neki drugi artikal.


Uslov za povraćaj:

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima uz RAČUN i napisan RAZLOG VRAĆANJA. Krajnji kupac zakonski može u slučaju poručivanja putem interneta vratiti robu u roku od 14 dana od preuzimanja artikla, slanjem robe kurirskom službom. U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani.


Procedura povraćaja:

Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok je 14 dana od prijema robe od kurira. U tom roku kupac se upućuje na slanje kupljenog artikla na BALKANLAND doo, Stara Pazova 22300, Boška Buhe 36. Kupac će na ovu adresu poslati:

  • Artikal koji vraća i garantni list (ukoliko ga je dobio)
  • Kopiju računa (orginal čuva kupac)
  • Napisan na papiru razlog vraćanja (neispravno primljeno, predomislio se, ne odgovara ...)
Po prijemu ovako poslate robe služba za povraćaj robe će utvrditi stanje i ispravnost artikla i obavestiti nas da možemo razdužiti kupca ili poslati neku zamenu.

Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštećena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik. Ukoliko je roba stigla neoštećena, ali je neispravna, kontaktirajte našu podršku na sajtu kako bi vam poslali zamenu.