ZAZA web prodavnica
Srpski jezik 5, gramatika za peti razred osnovne škole

Srpski jezik 5, gramatika za peti razred osnovne škole


620,00 RSD

DOSTUPNOST: Nema na stanju
PLAĆANJE: Plaćanje pouzećem
DOSTAVA: Dostava na adresu kupca u roku 1-7 radnih dana
CENA DOSTAVE: Besplatna dostava za porudžbine preko 3000 RSD! Cena dostave za manje iznose je 200 RSD.


DOSTAVA

Dostava proizvoda na teritoriji cele Srbije. Cena dostave je 200 RSD. Besplatna dostava za ukupan iznos porudžbine preko 3000 RSD!

Vreme dostave

Vreme dostave je od 1 do 7 radnih dana, zavisno od količine robe na lageru.

Autor: Vesna Lompar -

  • Srpski jezik 5, gramatika

    Gramatika u potpunosti prati zahteve Nastavnog plana i programa za peti razred osnovne škole. U ovom udžbeniku su obrađene sledeće celine:

    Autori:
    Vesna Lompar
    Izdavač:
    Klett
    Tip korica:
    meki povez
    ISBN:
    978-86-7762-116-2

Opis

Gramatika u potpunosti prati zahteve Nastavnog plana i programa za peti razred osnovne škole. U ovom udžbeniku su obrađene sledeće celine:

  • Gramatika
  • Pravopis
  • Jezička kultura

Obimne jedinice iz gramatike predstavljene su sistematično i pregledno. Svaka lekcija sadrži osnovni tekst, njegovu razradu na osnovu koje se izvodi definicija i vežbanja koja učenicima služe dausvojeno znanje praktično i primene.

Ono što svakako unosi svežinu u gramatički materiju jesu i rubrike Zanimljivosti! i Pažnja! koje učenicima pružaju neke nove, zanimljive informacije i navode ih da usavršavaju kulturu govora i pisanja.

Stripovi u kojima likovi vode šaljive dijaloge u kojima se govori o gramatičkim pravilima, veoma su bliski učenicima ovog uzrasta te stoga oni lakše i usvajaju znanja.

Na kraju udžbenika nalazi se Indeks pojmova.

 

Reč recenzenata

"Gradivo je izloženo na pregledan i sistematičan način, budući u isto vreme i prilagođeno uzrastu učenika kojima je namenjeno. Jezik kojim se autorka učeniku obraća jasan je i nedvosmislen, a zahtevi precizni."

Prof. dr Duška Klikovac, vanredni profesor (Stilistika i Savremeni srpski jezik na Katedri za srpski jezik, Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu)

 

"Možemo kazati da je reč o modernom udžbeniku koji ne tako laku i zanimljivu materiju predstavlja učenicima jasnim rečenicama, takvim da učenike podstiču na razmišljanje i negovanje maternjeg jezika."

Prof. dr Milorad Dešić, redovni profesor (Metodika nastave srpskog jezika i književnosti na Katedri za srpski jezik, Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu)

Nema ocena proizvoda