MUZIČKA KULTURA 1 - udžbenik

MUZIČKA KULTURA 1 - udžbenik


670,00 RSD

DOSTUPNOST: Nema na stanju
PLAĆANJE: Plaćanje pouzećem
DOSTAVA: Dostava na adresu kupca u roku 1-7 radnih dana
CENA DOSTAVE: Besplatna dostava za porudžbine preko 3000 RSD! Cena dostave za manje iznose je 200 RSD.


DOSTAVA

Dostava proizvoda na teritoriji cele Srbije. Cena dostave je 200 RSD. Besplatna dostava za ukupan iznos porudžbine preko 3000 RSD!

Vreme dostave

Vreme dostave je od 1 do 7 radnih dana, zavisno od količine robe na lageru.

Autori

Mr Dragana Mihajlović-Bokan
Marina Injac
Muzička kultura za I razred

MUZIČKA KULTURA 1 - udžbenik

Udžbenik je ODOBREN rešenjem Ministarstva prosvete.

Udžbenički komplet Muzičke kulture za prvi razred osnovne škole sadrži udžbenik i dva CD-a. 
 
Komplet je usklađen sa Nastavnim planom i programom, Standardima kvaliteta udžbenika, kao i odgovarajućim Standardima postignuća za kraj prvog ciklusa obrazovanja u Srbiji. 
 
U pripremi i izradi ovog udžbeničkog kompleta radio je odabran tim autora, magistar muzičke kulture i profesor razredne nastave uz savetovanje sa učiteljima, učiteljicama i stručnim recenzentima. 
 
Osnovni koncept Muzičke kulture 1 zasnovan je na aktivnoj metodi učenja, vizuelizaciji i asocija-tivnom izučavanju samog predmeta. 
 
Udžbenik je funkcionalno podeljen na nekoliko nastavnih tema: Dobrodošlica đaku prvaku, Jesenja čarolija, Raspevani Sneško, Prolećni ples, Letnja regata, Praznična panorama, Napravite muzičke instrumente i Muzički rečnik. Na kraju je dat i izbor iz notnog materijala. Raspored građe je funkcionalno i fleksibilno osmišljen, u skladu je sa uzrastom učenika i njihovim saznajnim i kreativnim kapacitetima.
 
Muzički pojmovi implementiraju se u sadržaj udžbenika logičkim redom radi lakšeg snalaženja. Lekcije su precizno uobličene, a najvažniji pojmovi jasno istaknuti. 
 
Aktivnosti učenika su podstaknute na izuzetno kreativan i svrsishodan način, pomoću ikonica koje jasno vode učenike kroz sadržaje: pevanje, igranje i ples, sviranje, tapšalice, brojalice, muzičke priče i dramatizacije i podsticanje stvaralaštva.
 
Tekst u udžbeniku praćen je pažljivo i funkcionalno osmišljenim ilustracijama koje imaju za cilj dodatno pojašnjavanje i razvijanje estetskih i umetničkih kriterijuma. 
 
Na kraju svake nastavne teme, u odeljku „Sada znaš”, ponuđena je originalna sistematizacija gradiva kroz igru, pesmu ili neku sličnu kreativnu aktivnost. 
 
Udžbenički komplet Muzičke kulture 1 ima za cilj da učenici sa lakoćom i zadovoljstvom ovladaju muzičkim terminima, uživaju u muzici i zavole je i prihvate je kao važnu i podsticajnu umetnost. 


U odabiru kompozicija koje su date na čak dva prateća kompakt diska autorke su se vodile predviđenim planom i programom, ali i ukusom učenika, istovremeno imajući na umu i umetničku vrednost pesama i njihovu instruktivnost. 

Brižljivo su odabrane pesme koje su sa naših prostora, ali i internacio-nalne pesme, kompozicije koje su raznovrsne po težini i one koje su primerene za kvalitetno muzičko opismenjavanje i obradu muzičkih pojmova. 
 
 

Nema ocena proizvoda